افسردگی فصلی نوجوانان؛ علل و راهحل
خیلی دلم گرفته از خیلیها
حالا که به فصل زمستان رسیدهایم با تاریکی هوا ممکن است خیلی از ما حس غریبی از افسردگی را تجربه کنیم. اما بعضی از افراد به علتهای گوناگون مدت طولانیتری به افسردگی دچار میشوند. این عارضه در بین نوجوانان بیشتر به وجود میآید. با توجه به وظایف تحصیلی، خانوادگی و اجتماعی، فشار بیشتری به نوجوانان و جوانان وارد میآید. امروزه دانشمندان متوجه شدهاند که استفاده از رواندرمانی در کنار تجویز دارو برای جوانان مبتلا به افسردگی خفیف تا متوسط کارایی بیشتری در مقایسه با مصرف دارو به تنهایی دارد. به همین مناسبت درباره رواندرمانی و انواع آن در این خصوص بیشتر توضیح میدهیم.
گاهی اوقات بیان احساسات واقعی حتی به دوستان نزدیک نیز مشکل است، در حالی که در میان گذاشتن این احساسات با یک مشاور مجرب یا درمانگر میتواند سادهتر باشد. بازگو کردن آنچه در سینه نهفته دارید، میتواند کمک کننده باشد، به خصوص اگر بتوانید از کمک یک مشاور بهره ببرید که برای مدتی بهطور اختصاصی به شما بپردازد. در این صورت به احتمال زیاد احساس بهتری خواهید داشت. انواع گوناگونی از رواندرمانی وجود دارد، مواردی از آنها برای افراد باافسردگی خفیف تا متوسط بسیار موثر است.
درمان روانکاوانه
این نوع درمان یکی از معروفترین شکلهای درمان است اما اغلب درک نادرستی از آن در میان مردم وجود دارد. این روش به وسیله زیگموند فروید بنیان نهاده شده است. روانکاوان اغلب به صحبتهای بیماران درباره زندگیشان گوش میسپارند. به همین دلیل است که گاهی به این روش «گفتار درمانی» هم گفته میشود. روانکاو در صحبتهای بیمار به دنبال کشف الگوها یا رویدادهای مهمیکه ممکن است در مشکلات فعلی بیمار نقش داشته باشند، میگردد. روانکاوان اعتقاد دارند که رویدادهای کودکی و احساسات، افکار و انگیزههای ناخودآگاه در بیماری ذهنی و رفتارهای ناسازگارانه، نقش دارند.
درمان شناختیرفتاری
درمانگر شناختی رفتاری، روی مسایل خاصی تمرکز میکند. این درمانگران معتقدند که تفکر نامعقول یا درک خطا موجب بدکاری میشود. بنابراین درمانگر شناختیرفتاری روی تغییر الگوهای تفکر بیمار خود کار میکند. این نوع درمان اغلب برای افرادی که از افسردگی یا اضطراب رنج میبرند، موثر است. مثال خوبی از رفتاردرمانی، کاری است که درمانگر با مراجعهکننده خود برای غلبه او بر ترس از ارتفاع میکند. درمانگر ممکن است فرد را تشویق کند که از طریق آزمایش و تجربه، به تدریج با ترس خود از ارتفاع مواجه شود. فرد ممکن است ابتدا خود را ایستاده بر بام یک ساختمان بلند و یا سوار بر یک آسانسور تصور کند. سپس فرد خود را به آرامیدر معرض سطوح بالاتر و بالاتری از ترس خود قرار میدهد تا آنکه سرانجام هراس او به طور کامل از بین برود. رویکردهای شناختیرفتاری برای درمان مسایل خاص میتوانند بسیار اثربخش باشند. در بیشتر مواقع، روشهای شناختی و رفتاری برای درمان یک اختلال با یکدیگر ترکیب میشوند. بهطور مثال، درمانگری که به درمان مراجعه کنندهای مبتلا به اضطراب اجتماعی میپردازد، هم به او در شکل دادن الگوهای فکری دقیقتر کمک میکند و هم روی رفتارهای خاصی، مانند کنارهگیری اجتماعی، تمرکز مینماید.
گروه درمانی
گروه درمانی شکلی از روان درمانی است که در آن، دو یا بیشتر بیمار با یک یا بیشتر درمانگر یا مشاور کار میکنند. این روش، روش متداول و جا افتادهای است که در آن، اعضای گروه میتوانند از تجربیات دیگران آگاه شده و از آنها درس بگیرند. این روش نسبت به روان درمانی فردی، هم از نظر هزینهای با صرفهتر است و هم در بیشتر موارد اثربخشتر. بهطور معمول کسانی که از بیماری ذهنی یا مشکل رفتاری رنج میبرند، دارای احساس تنهایی، انزوا و متفاوت بودن هستند. گروه درمانی، فضایی را برای گردآمدن افرادی که در حال حاضر درگیر مشکل مشابهی هستند و یا در گذشته به مشکل مشابهی گرفتار بوده و اکنون نجات یافتهاند، فراهم میسازد.
مشکلات توام با روان درمانی
این روشهای درمانی اغلب بسیار بیخطر هستند ولی گاهی میتوانند آثار جانبی داشته باشند. گفتگو درباره مسایل گوناگون ممکن است خاطرات بدی را از گذشته به ذهن آورد و این میتواند شما را غمگین یا متاثر سازد. بعضی گزارش کردهاند که روان درمانی میتواند دیدگاه و ارتباط افراد را با دوستان و خانوادهشان تغییر دهد. این امر ممکن است تاثیر گذار باشد. مهم است که شما به درمانگر خود اطمینان داشته باشید و بدانید که آنها آموزش لازم را دیدهاند.
افسردگی فصلی نوجوانان؛ علل و راهحل
رواندرمانی موثرتر است یا دارودرمانی؟
این بستگی به افسردگی شما و شدت آن دارد. در کل، روان درمانی در افسردگی خفیف تا متوسط موثرتر است. دارو در افسردگی خفیف خیلی موثر نیست. اگر افسردگی شما شدید باشد، احتمالا نیاز به مصرف داروی ضدافسردگی برای مدت 6 تا 9 ماه خواهد بود. پس از بهبود نسبی با داروهای ضدافسردگی، اغلب افراد روان درمانی را روش مناسبی یافتهاند. روان درمانی میتواند به شما کمک کند روی مواردی در زندگیتان کارکنید که اگربه آنها توجه نشود ممکن است دوباره افسردهشوید. هم ضدافسردگیها و هم روان درمانی در کمک به افراد برای بهبود افسردگی متوسط موثرهستند. بسیاری از روانپزشکان معتقدند که ضدافسردگیها در درمان افسردگی شدید موثرتر هستند. برخی افراد فقط ایده دارو را دوست ندارند، عدهای هم ایده روان درمانی را نمیپسندند. بنابراین اینکه کدام یک موثرتر است امری نسبی است.در ضمن باید این نکته را هم در نظر داشت که مشاوره صحیح و روان درمانی در برخی نقاط کشور در دسترس نیست. وقتی افسرده باشید، تصمیمگیری سخت میشود. این را به دوستان ،خانواده یا به کسانی که اعتماد دارید، بگویید. آنها به شما کمک میکنند تا تصمیم بگیرید.
اگر درمان نشوید...
جالب اینکه چهار نفر از هر پنج نفر افراد افسرده ظرف مدت 4 تا 6 ماه بدون هیچ کمکی به طور کامل بهبود مییابند. بنابراین چرا باید به درمان افسردگی پرداخت؟ اگرچه چهار نفر از هر پنج نفر با گذشت زمان خوب میشوند، یک نفر باقیمانده، تا دوسال بعد هم افسرده میماند. ما قادر به پیشبینی دقیق اینکه درنهایت چه کسی بهبود مییابد و چه کسی بهبود نمییابد، نیستیم. حتی اگرهمه افراد مبتلا هم به تدریج بهبود یابند، تجربه افسردگی میتواند به قدری ناخوشایند باشد که تلاش برای کوتاه کردن زمان آن ارزشمند است. به علاوه افرادی که اولین دوره افسردگی را میگذرانند، به احتمال 50 درصد دوباره به افسردگی مبتلا خواهند شد. همچنین تعداد کمیاز افراد افسرده ممکن است اقدام به خودکشی کنند.
.::مرجع کد آهنگ::.
.::دریافت کد موزیک::.